Запорізькі пекарі приготували паски для прифронтових громад та військових

Запорізькі пекарі приготували паски для прифронтових громад та військових

Фото
Укрінформ
Запорізька пекарня «Урожай» цього року розпочала випікати паски в «чистий» четвер. Готові партії вже відправили в прифронтове Гуляйполе та Оріхів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор пекарні Олексій Пучков.

«Ми вирішили відмовитись від масового виробництва пасок, ми печемо на замовлення. А також зробили партію для мешканців прифронтових громад - Гуляйполя, Оріхова. Ми працюємо по гуманітарних контрактах з партнерами. Також ми печемо паски для військових», - розповів Пучков.

За його словами, це перший рік, коли пекарня відмовилась від масового виробництва пасок. Це пояснюють тим, що 60-70% продукції збувається через великі супермаркети, які почали самі випікати, мають власні виробництва і продають у першу чергу свій товар.

«Тому ми отримували багато непроданих пасок назад, ми - за ощадливе споживання і вирішили пекти на замовлення», - додав очільник пекарні.

Читайте також: Сибіга: Удар РФ по пекарні з пасками у Страсну пʼятницю - це проти християнських цінностей

«Урожай» пече паски за традиційним, майже старовинним рецептом. Весь процес займає близько 5 годин. Технолог пекарні пояснює, що печуть на опарах, не сумішах. Використовують наступальні продукти. Тож паски виходять як домашні.

Запорізькі пекарі виготовили паски для прифронтових громад та військових / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вдосвіта 18 квітня атакували трьома безпілотниками типу «Герань-2» хлібозавод у місті Суми, унаслідок атаки одна людина загинула, ще одна зазнала поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-